Skip to content

Bidrag laddbox

50% i skatteavdrag på totalkostnaden för din laddbox med installation

 

Bidrag för laddbox finns för dig som privatperson som vill installera en laddbox i en fastighet som du äger eller har nyttjanderätten till. Det finns även ett bidrag för er som företag, bostadsrättsförening eller samfällighetsförening som vill installera laddboxar för era parkeringsplatser. Då söker ni som företag bidrag hos Naturvårdsverket. 

Det bidrag som finns att få är ett skatteavdrag för grön teknik som administreras av oss när du beställt en laddbox med installation. För att få skatteavdraget krävs det att du äger en fastighet eller har nyttjanderätten till den, dvs att du bor i en villa på egen fastighet, bor i en bostadsrätt eller i en ägarlägenhet. 

 

Vill du också kunna ladda elbilen hemma?

Beställ laddbox enkelt och snabbt hos oss så sköter vi resten. 

 

 

Bidrag laddbox ladda elbilen hemma laddstation laddbox elbilsladdare EV-Solution Laddgrossisten elgrossist

 

Vad får man grönt avdrag för?

Det gröna avdraget ger dig en skattereduktion för inköp och installation av laddstationer, solceller och batterier. Bidraget täcker dock inte kostnader för resor i samband med installationen.

För laddstationer och batterilagring kan du få 50% i avdrag på totalkostnaden inkl. material och arbetskostnad (exkl. resekostnader).

För solpaneler kan du få 20% i skatteavdrag på material och arbetskostnad (exkl. resekostnader). 

Vem kan få göra grönt avdrag?

Privatpersoner som bor i villa, i bostadsrätt eller ägarlägenhet och som vill ha möjlighet att har rätt att få denna skattereduktion, ett grönt avdrag kallat för Grön Teknik.

Hur funkar grönt avdrag för laddbox?

Det nya, gröna avdraget (Grön Teknik) liknar rotavdraget, vilket innebär att vi som helhetsleverantör av både laddbox och installation fakturerar ungefär halva kostnaden till dig som kund. Sedan begär vi utbetalning av resterande belopp från Skatteverket. Det är dock ni som kund som ansvarar för att skatteavdrag är möjligt och att ni uppfyller kraven för skatteavdraget. Om skatteverket skulle neka oss att göra skatteavdrag på er som kund pga av att ni som kund inte uppfyller kraven för skatteavdraget kommer vi att fakturera er för detta belopp. 

Går det att använda två olika leverantörer?

Viktigt att komma ihåg är att du måste köpa laddbox och installation från samma firma för att ha rätt till bidraget. Du kan alltså inte köpa laddboxen av ett företag och låta ett annat företag installera laddboxen. Då har du endast rätt till rotavdraget på arbetet, vilket är 30 %.

Hur mycket är bidraget för laddbox på?

Du kan göra grönt avdrag för upp till 50 % av material- och arbetskostnaderna, men skattereduktionen får uppgå till högst 50 000 kronor per år och gäller inte för resekostnader. Om du även har använt rot- eller rutavdrag är det av extra vikt att du har betalat tillräckligt med skatt under året för att kunna tillgodoräkna dig hela skattereduktionen.

När kan man få grönt avdrag för laddbox?

Du kan få bidrag för alla installationer som påbörjas och betalas från och med den 1 januari 2021.

Vad behöver vi från dig?

För oss räcker det med de uppgifter ni anger vid beställningen, dvs namn, adress, mail och telefonnummer. 

Finns det några krav på teknik?

Samma krav som vid det tidigare ladda-hemma-bidraget gäller. Du behöver alltså Typ 2- eller CCS-kontakt. Laddaren behöver även vara förberedd för mätning och debitering.

 

 

LADDA ELBIL MED LADDUTRUSTNING FÖR BOSTÄDER OCH FÖRETAG

Ladda elbilen med hjälp av oss på EV Solution. Vi har störst sortiment av laddboxarladdstationerladdkablar och andra tillbehör för att du ska kunna ladda din elbil tryggt och säkert med rätt laddbox till dina speciella förutsättningar och önskemål. Ladda bilen hemma, på företaget eller i er förening. Vi hjälper er hela vägen från planering till installation och drift, från minsta till största laddningsanläggningen.